La 97 de ani, bătrâna asta bea 15 beri pe zi

Sănătate

Incredibil, dar adevărat! La 97 de ani, Robertine Houbrechts din Muizen, regiunea Malines, Belgia, bea zilnic 15 beri. La sărbători, bea şi 20! Femeia susţine că, datorită berii, nu a fost niciodată bolnavă.

 

Dacă în localul în care de ani în şir îşi bea berea, zilnic, nu e animaţie, Robertine Houbrechts poate ajunge să ”radă” 22 de beri, scrie presa belgiană. Ea povesteşte că bea bere zilnic, de la vârsta de 17 ani. Robertine s-a obişnuit cu băutura şi niciodată nu se îmbată. Poate cel mult s-o ameţească puţin, dar nu o deranjează. Fiindcă este convinsă că berea o menţine sănătoasă.

În fiecare seară, se instalează confortabil în localul ei preferat, „Floreal”, care se află nu departe de casa ei şi „rade” bere după bere. „Fanny, adu-mi un ţap!”, strigă bătrânica ospătăriţei, arătându-i paharul gol, de fiecare dată când vrea să i-l reumple. Şi aşa dă pe gât, o bere după alta, până târziu. „Mamaia ţine la băutură.

În fiecare seară, în jurul orei 20.00, o găsiţi aici. Dacă nu poate să o aducă fiul său, Felix, vine singură, ajutându-se  de un ciomag. Are de parcurs câteva sute de metri de la ea de acasă până aici”, a declarat chelneriţa Fanny Waegemans, care este uluită de câtă bere poate să bea clienta fidelă a localului. “Vizita noastră zilnică la local a devenit deja o rutină. Mama cunoaşte pe toată lumea de aici şi toată lumea o cunoaşte. Clienţii sunt prietenii ei. Numai miercurea nu venim, fiindcă localul e închis. Atunci ea se uită la televizor sau îmi cere să o duc la un local vecin”, a spus fiul bătrânei, Felix Leemans.

Însă nu este periculos un consum atât de mare de bere la o vârstă aşa de înaintată, o întreabă toată lumea. “Berea îmi face bine. Nu am fost niciodată bolnavă. Doctorul mi-a zis că pot să continui, atât timp cât nu îmi face rău. Pentru mine, berea e un medicament, nu iau nici o pastilă datorită acesteia”, se jură Robertine, care vrea să apuce vârsta de 100 de ani.

Click! spune

Un consum moderat de bere face bine la sănătate, spun medicii. Berea conţine vitamine, minerale şi antioxidanţi. Ba chiar se spune că previne bolile cardiovasculare. Însă nu se recomandă un consum mare. Bolnavii trebuie să întrebe medicul dacă au voie să bea bere.

Taguri: bea, Asta, 97, beri, 15, la, de, ani, pe, bătrâna
 


.--------------------..
 
 
Sănătate
Related Content


67
search
Join now
Categorii
Relații
Sănătate
Frumusete
Dieta & Fitness
Vedete
De ce?
URMĂREȘTE-NE
Advert
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0